12 maj 2022 20:45

Kommuniké från årsstämma

XANO Industri AB (publ) har idag den 12 maj 2022 hållit årsstämma i Jönköping. Nedan följer en sammanfattning av de beslut som fattades vid stämman, samtliga i enlighet med de förslag som lagts fram inför stämman.

Utdelning
Årsstämman beslutade att till aktieägarna utdela 3:50 SEK per aktie, totalt 101 473 894 SEK. Avstämningsdag för utdelningen fastställdes till den 16 maj 2022. Utdelningen beräknas komma att utsändas via Euroclear den 19 maj 2022. 

Styrelse och revisor
Till styrelseledamöter omvaldes Fredrik Rapp, Petter Fägersten, Eva-Lotta Kraft, Per Rodert och Anna Benjamin samt nyvaldes Jennie Hammer Viskari och Pontus Cornelius. Till styrelseordförande omvaldes Fredrik Rapp. Arvode beslutades utgå med 350 000 SEK till ordförande och 250 000 SEK vardera till övriga ledamöter, totalt 1 850 000 SEK. För uppdrag i ersättningsutskott beslutades ersättning utgå med 20 000 SEK per person och för uppdrag i revisionsutskott med 30 000 SEK per ordinarie ledamot samt med 50 000 SEK till dess ordförande. Till revisor valdes det registrerade revisionsbolaget KPMG AB, med auktoriserad revisor Olle Nilsson som huvudansvarig.

Valberedning
Stämman beslutade att till ledamöter i valberedningen utse Ulf Hedlundh (ordförande), Stig-Olof Simonsson och Anna Benjamin.

Ersättningsrapport
Stämman beslutade att godkänna styrelsens ersättningsrapport för räkenskapsåret 2021.

Riktlinjer för ersättningar till ledande befattningshavare
Stämman beslutade att godkänna styrelsens förslag till reviderade riktlinjer.

Bemyndigande för förvärv och överlåtelse av egna aktier
Stämman beslutade att bemyndiga styrelsen att fatta beslut om förvärv och överlåtelse av egna aktier av aktieslag B. Bemyndigandet syftar till att ge styrelsen ökat handlingsutrymme i sitt arbete med bolagets kapitalstruktur och, om så skulle bedömas lämpligt, möjliggöra eventuella förvärv av verksamheter genom betalning med bolagets aktier. Styrelsen ska vid ett eller flera tillfällen kunna fatta sådana beslut att verkställas före nästkommande årsstämma.

Bemyndigande för nyemission
Stämman beslutade att bemyndiga styrelsen att intill tiden för nästkommande årsstämma vid ett eller flera tillfällen fatta beslut om nyemission av aktier av aktieslag B till högst en tiondel av bolagets utgivna aktier. Syftet med bemyndigandet att besluta om nyemission är att öka bolagets finansiella flexibilitet samt att bereda bolaget möjlighet att genomföra företagsförvärv. Emissionsvillkoren, inklusive emissionskursen, ska baseras på en marknadsmässig värdering där emissionskursen vid varje tillfälle ska sättas så nära marknadsvärdet som möjligt med avdrag för sådan marknadsmässig emissionsrabatt som kan fordras för att uppnå intresse för teckning.

Ändring av bolagsordningen
Stämman beslutade att godkänna styrelsens förslag till ändring av bolagsordningen.

Uppdelning av aktier
Stämman beslutade om en ökning av antalet aktier genom att varje befintlig aktie delas upp i två aktier av samma slag (aktiesplit 2:1). Stämman beslutade vidare att bemyndiga styrelsen att fastställa avstämningsdag för uppdelning samt att fatta beslut om de smärre justeringar i beslutet som kan visa sig erforderliga i samband med registrering hos Bolagsverket eller verkställande hos Euroclear Sweden AB. Genomförandet av uppdelningen väntas ske under juni månad.

Kommande rapporteringstillfällen
12 juli 2022 – Delårsrapport januari – juni
27 oktober 2022 – Delårsrapport januari – september
9 februari 2023 – Bokslutskommuniké

IR-kontakt

Lennart Persson
VD och koncernchef

Prenumerera

Prenumerera på pressmeddelanden

Tack, vi har tagit emot din anmälan.

Ett fel uppstod när prenumerationen skulle skicka. Vänligen försök igen senare.