AFFÄRSENHETEN INDUSTRIAL PRODUCTS

 

 

Affärsenheten utgörs av Ackurat, Blowtech, Cipax och PRM. Ackurat förser bland annat möbel- och inredningstillverkare med formsprutade detaljer som glidskydd, handtag och ställfötter. Blowtech är en ledande nordisk aktör inom teknisk formblåsning med tillverkning av plastkomponenter till fordon och entreprenadmaskiner samt för utrustning inom infrastruktur. Cipax har en marknadsledande position inom rotationsgjutning i Norden och Baltikum med produktsegment som båtar, industritankar och infrastrukturlösningar. PRM tillverkar produkter genom rotationsgjutning av polymera material och förfogar över Europas största gjutmaskin.

CIRKULÄR EKONOMI

”Genom Nordic Plastic Recycling tar vi ansvar för återvinning av våra produkter. Det långsiktiga målet är att kunna erbjuda alla våra kunder cirkulär ekonomi i praktiken”, säger Dag Eirik Thomassen som är VD på Cipax i Norge.

LÄS MER

ACKURAT

Ackurat tillverkar och säljer formsprutade standarddetaljer i plast och lagerhåller tusentals artiklar som glidskydd och glidknappar till möbler, rattar, ställfötter, spakar, handtag och olika typer av rörpluggar. Företaget erbjuder också kundanpassade lösningar. Ackurat har enheter i Sverige, Finland och Polen med försäljning koncentrerad till norra Europa. Kunderna är framför allt tillverkare av möbler, inredning och maskiner samt företag som tillhandahåller utrustning inom områdena hälsa och fritid.

Läs mer

BLOWTECH

Blowtech är en ledande nordisk aktör inom teknisk formblåsning av plast. Vid produktionsanläggningarna i Gnosjö och Kongsvinger framställs komponenter till fordon och entreprenadmaskiner samt för utrustning inom infrastruktur i medelstora till större serier.

Läs mer

CIPAX

Cipax utvecklar och tillverkar komponenter och system genom rotationsgjutning i återvinningsbara plastmaterial med låg miljöpåverkan. Primära produktsegment omfattar båtar, komponenter för fordon och infrastruktur samt industritankar och flytelement.

Läs mer

PRM ROTOMOULDING

PRM utvecklar och tillverkar komponenter och system via rotationsgjutning i polymera material. Kunderna finns inom sektorer som infrastruktur, industri, lantbruk och offshore.

Läs mer